Ига Швьонтек трябваше да претърпи разочароващо поражение в осминафиналите на

...
 Ига Швьонтек трябваше да претърпи разочароващо поражение в осминафиналите на
Коментари Харесай

Швьонтек: Нивото ми спадна драстично и допуснах огромни грешки; трябва ми време извън Тура

 Ига Швьонтек трябваше да претърпи разочароващо проваляне в осминафиналите на US Open, допускайки поврат в мача си с Йелена Остапенко и по този начин загуби шансове да отбрани миналогодишния си трофей, а също така ще би трябвало да се раздели с първото място в международната класация, което от другия понеделник ще е е владеене на Арина Сабаленка.

Впоследствие полякинята даде конференция, в която се опита да изясни неубедителното си показване през днешния ден и описа какво усеща при слизането си от върховата позиция в класацията на WTA, която беше нейно владеене през последните 75 седмици.

" Тя постоянно е играела добре против мен, само че съм извънредно сюрпризирана, че равнището ми спадна толкоз фрапантно в границите на един мач, тъй като когато играя зле, то това е при започване на мачовете и по-късно подвигам нивото си, единствено че това не се случи през днешния ден. Не знам какво се случи с играта ми и за какво позволих толкоз доста неточности. Ще би трябвало да виждам срещата още веднъж и да проучвам обстановката.

Със сигурност не съм удовлетворена от представянето си на твърди кортове в конкуренциите от Шлема, само че свърших добра работа в запазването на едно непрекъснато високо ниво. Радвам се, че в този момент ще имам повече време за тренировки. Имала съм тъкмо две седмици, в които съм упражнявала, откакто се контузих в Индиън Уелс, тъй като не можех да пропущам огромните шампионати, имайки поради по какъв начин към този момент се бях отдръпнала в Маями. Имам потребност да се прибера вкъщи, да се пренастроя и да прекарам малко време отвън Тура.

Обикновено ми е елементарно да преодолея даден спад в представянето си, тъй като знам какво върша неверно и по какъв начин да го поправя. Днес обаче грешките ми бяха толкоз огромни и нямах концепция за какво внезапно не можех да посрещам, като се има поради, че имам положителни ретури. Бях се фокусирала върху това да върша нещата от първия сет, само че нещата не се получиха и както към този момент споделих, то ще би трябвало да изгледам дуела и да го проучвам.

Значеше доста за мен за бъда номер едно и беше необикновено, единствено че в действителност е изтощително да си в тази позиция. Истината е, че обичам числата и ми се искаше да удължа малко повече тази си серия, само че би трябвало да съм съсредоточена над самите шампионати и дуелите в тях, а не над възможните сюжети за класацията.

Винаги съм желала да подобря някакъв тип връх и към този момент го сторих, трансформирайки се в първата полякиня с купа от Големия шлем. Няма по какъв начин да не боли и да няма тъжни страсти, когато загубиш първото място, само че знам, че мога да се върна още веднъж в тази позиция, в случай че работя задоволително крепко и продължа да се развъртвам. Въпреки този доста чудноват мач, то усещам, че напредвам като състезател. 

Не бих споделила, че изпитвам облекчение. Знам, че имаше доста неща, които трябваше да направя по по-различен метод. Явно не съм узряла задоволително. Работя крепко, с цел да не мисля за някои странични неща, само че от време на време резултатът е тъкмо противоположен, когато се накараш да не правиш нещо. Благодарна съм, че имам умни хора към себе си, които да ме поучават и водят през процеса, само че нещата постоянно най-после зависят от мен. Със сигурност ще направя някои неща по-различно, в случай че още веднъж се окажа в същата обстановка. Определено беше малко стресиращо да бъда международна номер едно, само че тенисът генерално е стресиращ спорт. Позитивното е, че извлякох нужните уроци " - показа Швьонтек пред медиите.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР